У Києві телефонний шахрай залишив жінку без всіх заощаджень

У Києві викрили телефонного шахрая, який ошукав жінку на 1 мільйон гривень. Столична прокуратура повідомила про підозру 23-річному хлопцю.

Встановлено, що підозрюваний працював в парі з напарницею, яка і зателефонувала потерпілій. Представившись її дочкою, зловмисниця повідомила, що спровокувала ДТП, в ході якого постраждала людина і, для уникнення покарання, необхідно передати велику суму грошей людині, яка вже чекає біля під'їзду.

Будучи введеною в оману, жінка зібрала всі наявні кошти і вже за кілька хвилин передала 39 тис. доларів США та 100 євро 23-річному шахраєві нібито на рішення проблем, які виникли у її дочки.

Зазначеними коштами чоловік розпорядився на власний розсуд, заподіявши потерпілій матеріальну шкоду на загальну суму 972 тисяч гривень.

Дії "телефонного шахрая" кваліфіковано за ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою). Зараз зловмисник знаходиться під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі понад 973 тис. гривень. Слідчі дії тривають.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення