У Києві викрили шахраїв, що привласнювали гроші онкохворих людей

 Апостроф

Співробітники Служби безпеки України викрили та блокували у Києві масштабну шахрайську схему привласнення коштів громадян через Інтернет. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Оперативники спецслужби встановили, що учасники угруповання, до складу якого входили жителі столиці, пропонували громадянам надання грошових позик через спеціально створені вебплатформи. Для отримання "кредиту" зловмисники вимагали попередньо перерахувати на підконтрольні банківські рахунки кошти за так звані перевірочні і посередницькі дії, зокрема , "оплату за податок", "аванс за послуги юристів, бухгалтерів" та інші. Однак реальні грошові позики громадянам не надавалися", – йдеться в повідом ванні.

Від шахрайських дій зловмисників страждали тяжкохворі люди, в тому числі і на онкологічні захворювання, які потребують коштовного лікування. У разі відмови клієнтів від "послуг" учасники угруповання, здійснюючи психологічний тиск, погрожували потерпілим нібито відмовою у "позиці" і внесенням до так званого чорного списку ненадійних позичальників.

За попередньою інформацією, зловмисники отримували від незаконної діяльності щомісяця майже 500 тисяч гривень.

За місцем проживання та в машинах злочинців в ході обшуків знайшли мобільні термінали, комп'ютерну техніку, банківські картки та інші речові докази протиправних дій.

В рамках відкритого кримінального провадження двох організаторів групи затримали, їм повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення