У Києві вкотре фіксують небезпечне повітря

У грудні в столиці фіксувався високий рівень забруднення атмосфери, утричі було перевищено показники щодо діоксиду азоту, у два рази - сірки. Про це повідомляє пресслужба Центральної геофізичної обсервації імені Бориса Срезневського.

"Загальний рівень забруднення атмосфери у грудні по місту характеризувався як високий. Порівняно з попереднім місяцем загальний рівень забруднення повітря не змінився, порівняно з груднем 2019 р. він дещо знизився", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з 20 домішок, які визначались лабораторіями обсерваторії, перевищення середньодобових гранично-допустимих концентрацій (ГДК) відмічалось з формальдегіду у 1,7 раза, оксиду азоту у 1,3 раза. Середньомісячний вміст фенолу був на рівні 1,0 середньодобової ГДК.

Найбільш забрудненим повітрям у грудні відзначались райони вулиці Каунаської, Бессарабської площі, проспекту Перемоги (поблизу метро "Святошин") та Деміївської площі. Високим рівнем забруднення також характеризувались райони площі Перемоги, вулиці Академіка Стражеска, вулиці Олександра Довженка (поблизу метро "Шулявка"), Оболонського проспекту, бульвару Лесі Українки, вулиць Інженера Бородіна та Попудренка. Підвищений рівень забруднення повітря фіксувався на Гідропарку.

Спостереження за забрудненням атмосферного повітря в Києві проводились на 16 постах. Для визначення забрудненості повітря за місяць було відібрано і проаналізовано 6390 проб.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення