У Києві з 1 червня знову послаблять карантин: що відкриють

У Києві з 1 червня планують розпочати наступний етап послаблення карантину, введеного через поширення коронавірусу. Відкриють дитячі садочки, спортивні комплекси і зали, пляжі, кладовища. Про це заявив мер столиці Віталій Кличко під час брифінгу.

"Із 1 червня, за рішенням комісії з надзвичайних ситуацій міста, ми плануємо відкрити дитячі садочки, спортивні комплекси та зали, фітнес-центри (окрім басейнів), дитячо-юнацькі спортивні школи, пляжі і зони відпочинку біля водойм. Також із 1 червня будуть зняті обмеження на відвідування міських кладовищ. Відновлять роботу заклади професійно-технічної та вищої освіти для випускників та абітурієнтів", – підкреслив Кличко.

Він відзначив, що лише нещодавно, 23 травня, столиця розпочала другий етап послаблення обмежень. Тоді із дотриманням норм відкрилися магазини площею до 1 тисячі квадратних метрів. Відновив роботу у звичайному режимі наземний громадський транспорт.

За словами Кличка, із дотриманням норм та регламентів він повинен перевозити пасажирів у межах кількості місць для сидіння. Увесь рухомий склад проходить дезiнфекцiю, у транспорті було введено обов’язковий масковий режим. Цей засіб захисту також необхідний при відвідуванні ринків.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення