У Києві заборонили відлвлювати безпритульних котів

 ТСН

22 червня на пленарному засіданні Київської міської ради депутати ухвалили рішення про заборону вилову безпритульних котів

За відповідне рішення проголосував 81 депутат.

Документ регулюватиме питання поводження з тваринами та регулювання чисельності безпритульних котів гуманними методами.

Вилов безпритульних чотирилапих забороняється за винятком необхідності їхньої стерилізації, вакцинації чи з метою прилаштування до нових власників. Долучити до процесу мають зоозахисників.

"Також вилов забороняється у разі виникнення обставин, що створюють загрозу життю, здоров'ю та безпеці людей. Окрім того, комунальні підприємства по утриманню житлового фонду зобов'язанні не створювати навмисних перешкод для виконання котами функції природної дератизації та надавати їм доступ до підвальних приміщень", - наголосив автор проекту рішення, депутат Київради Костянтин Яловий.

ЖБК, ОСББ та інші відповідальні організації мають забезпечувати дотримання норм та вимог експлуатації підвалів, технічних підвалів та горищ, а також запобігати ізоляції там котів, що може призвести до їх загибелі.

Комунальні підприємства "Притулок для тварин" та "Київська міська лікарня ветеринарної медицини" зобов'язали забезпечити регулювання чисельності цих тварин у місті через стерилізацію з обов'язковою вакцинацією.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення