У Києві загинув журналіст та ведучий Павло Шеремет

Підірвали машину Павла Шеремета, коли він їхав на роботу. Паша загинув. Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбук журналіст та Матвей Ганопольский

За інформацією журналістів Україінської правди , машина вибухнула на розі вулиці Богдана Хмельницького та Івана Франка навпроти ресторану МкДональдс.

Ця машина належала керівникові "Української правди" Олени Притулі, але її в машині не було.

Вибух стався о 7:45 ранку, коли Шеремет виїхав з дому і проїхав кілька десятків метрів.

На даний час на місці події працює поліція

Павло Шеремет народився 28 листопада 1971 Мінську. До початку 1990-х років працював в банківській сфері, - потім на білоруському телебаченні. Також він очолював білоруське бюро Громадського російського телебачення, вів програму «Час», а потім керував відділом спеціальних інформаційних проектів ОРТ (згодом - «Первого канала»), звідки пішов у 2008 році. Після цього Шеремет працював в журналі "Огонек", на телеканалі РЕН ТВ, на Громадському телебаченні Росії. У 2014 році почав співпрацювати з «Українською правдою» і став виконавчим директором видання.

Шеремет заснував опозиційне видання "Білоруський партизан". У 2010 році його позбавили білоруського громадянства з формулюванням "у зв'язку з отриманням Шереметом російського громадянства". За інформацією "Білоруського партизана", рішення було затверджено Радою Безпеки країни, а сам журналіст розцінив це як помсту влади за його професійну діяльність.

Автор 30 документальних фільмів "Чеченський щоденник", "Дике Полювання", "1991 - Останній рік імперії", "Остання висота генерала Лебедя".

Академік російської Академії телебачення. У 1998 році отримав премію Міжнародного комітету захисту журналістів за внесок в розвиток свободи слова. У 2002 році отримав премію ОБСЄ "За журналістику і демократію".

Тричі був заарештований в Білорусі. Особистий ворог президента Лукашенка і друг Бориса Нємцова.

Шеремет останні п’ять років жив у Києві, працював в "Українській правді", був ведучим на Радіо "Вєсті"

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення