У Києві зареєстровано перший випадок смерті від грипу

 Новое Время

У Києві від грипу померла молода жінка, повідомило Головне управління Держсанепідслужби столиці.

"У столиці від грипу померла 33-річна киянка. Під час епідрозслідування встановлено, що цієї ж ночі вдома померла її 63-річна мати", - йдеться в повідомленні.

"Це перший лабораторно підтверджений випадок смерті від грипу в нинішньому епідсезоні. На жаль, він підтверджує попередження лікарів, що не такий страшний грип, як його ускладнення. Хвора з ожирінням у групі ризику, тому таким людям рекомендується не нехтувати як специфічною, так і неспецифічною профілактикою", - заявив головний санітарний лікар Києва Олег Рубан.

Зазначається, що у літньої жінки був встановлений діагноз ГРВІ та цукровий діабет. Патологоанатомічний діагноз за результатами розтину тіла не пов'язаний з вірусом грипу, підкреслили в СЕС.

Крім того, повідомляється, що в порівнянні з минулим тижнем по всій території України відмічається збільшення інтенсивності епідемічного процесу. Темп приросту збільшився серед дорослого населення на 1,4%, серед дітей до 17 років - 7,8%.

В цілому по регіонах з 16 по 22 листопада на грип та ГРВІ захворіло 157876 осіб, з них майже 70% - діти до 17 років, госпіталізовано 5170 осіб, з них 76,6% - діти. Найвища захворюваність на грип та ГРВІ зареєстровано в Київській, найменша - у Харківській області.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення