У Києві "засікли" екс-ватажка "ЛНР": докази

 Обозреватель

В одному з київських кафе помітили учасника захоплення будівлі Служби безпеки України в Луганську, а пізніше одного з ватажків «ЛНР» Сергія Корсунського.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив волонтер та координатор проекту «СтопТеррор» Семен Кабакаев.

«Сьогодні (у вівторок, 2 лютого. - Ред.) у мене була в Києві зустріч з одним з сепаратистів, він брав участь у захопленнях урядових будівель в Луганську. Корсунський Сергій Олегович, був правою рукою Болотова, одним з командирів незаконних збройних формувань при захоплення держустанов. Постійно виступав на різних прес-конференціях з Болотовим, закликав до федералізації України. У вимогах він висував: визнання героями «Беркут» і солдатів ВВ які стояли проти Майдану», - написав він.

«Знайомий він з Максимом Шевченком. Максим, займає посаду радника президента Росії Володимира. -Ред.) Путіна з прав людини, був у Луганську під час захоплення, намагався налагодити діалог з Києвом. Максима Корсунський кликав щоб з'ясувати, будуть зелені чоловічки як у Криму чи ні. На той момент ситуація була непевна і частина лідерів сепаратистів не знала, буде військова допомога від Росії чи ні. Результат ми бачимо», - додав волонтер.

Кабакаев зазначив, що Корсунські їздить по Києву на машині марки Lexus і спокійно перебуває в одному зі столичних кафе зі своєю дружиною

«Він довго намагався нам довести, що він за єдину Україну, показував довідку з МВС, що до нього немає претензій і до ЄРДР він не внесений. Тепер у мене виникає питання до правоохоронних органів: Чому людина, яка стояла біля витоків створення республік, спокійно пересувається по Києву?!», - запитав координатор «СтопТеррор».

«До зустрічі з Сергієм я дзвонив в СБУ, мені відповіли, що кримінальної справи на нього немає. Трохи пізніше переговорив з (народним депутатом, позаштатним радником Міністра внутрішніх справ. - Ред.) Антоном Геращенко, він пообіцяв направити запит в службу безпеки на дану тему. Я і наш проект, вже близько 2х років, допомагаємо структурам СБУ, МВС, ЗСУ в боротьбі з окупантом, я хочу отримати чітку відповідь. Чому Корсунський вільно пересувається по місту Києву», - резюмував він.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення