У Києві затримали чоловіка, який влаштував стрілянину на Оболоні

Потерпілий отримав вогнепальне поранення стопи, його госпіталізували. Слідчі розпочали досудове розслідування за двома статтями Кримінального кодексу України: хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї та незаконне поводження зі зброєю. Затриманому загрожує до семи років ув’язнення.

Повідомлення про стрільбу у розважальному закладі на столичній Оболоні надійшло до поліції вчора, 5 травня, близько 22:00. На місці події працювали екіпажі патрульної поліції, слідчо-оперативні групи територіального управління поліції та столичного главку.

Як розповів начальник Оболонського управління поліції Віталій Биков, потерпілий разом із дівчиною та друзями відпочивали на літній терасі. До них підійшов колишній чоловік супутниці постраждалого, і між ними виник словесний конфлікт на ґрунті ревнощів. У розпалі сварки правопорушник повернувся до свого авто, дістав із салону предмет, схожий на автомат, та почав стріляти у чоловіка:

«Здійснивши шість пострілів, він викинув зброю, сів в авто та зник з місця події. Одна із куль влучила у стопу постраждалому, чоловіка госпіталізували та прооперували. Наразі загрози його життю та здоров’ю немає. Відомо, що 37-річний потерпілий - киянин, конфлікт між чоловіками через ревнощі виникає вже не вперше», - повідомив начальник управління поліції.

Поліцейські оглянули місце події, опитали свідків, опрацювали відео з камер спостереження. Отримавши інформацію про марку та номер авто, яким втік зловмисник, правоохоронці ввели в дію оперативний план «Сирена», аби розшукати та затримати зловмисника.

Першими автомобіль втікача виявив екіпаж патрульної поліції, який почав переслідування. Зрештою правопорушник вирішив здатися та самостійно приїхав до територіального управління поліції. Його затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Відомо, що фігуранту – 45 років, він є місцевим мешканцем, раніше проблем із законом не мав.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення