У Києві затримали іноземця зі зброєю, боєприпасами та вибухівкою в шкарпетках

 СЕГОДНЯ

У Києві затримали іноземця, який зберігав в рюкзаку предмети, схожі на пістолет, патрони і вибухові пристрої. Про це повідомляє прес-служба столичного главку Національної поліції.

"Автомобіль, в якому перебував фігурант, зупинили патрульні поліцейські. Під час перевірки документів один з пасажирів авто різко відкрив двері і побіг. Патрульні кинулися за ним, а водій в цей час втік на автомобілі з місця події. Правоохоронці наздогнали підозрілого чоловіка, паралельно передаючи поліцейською спецлінією інформацію про машину втікача", – йдеться в повідомленні.

У місті ввели план "Перехоплення". У пасажира машини в рюкзаку під час поверхневого огляду патрульні виявили предмети, зовні схожі на: пістолет з 18 набоями до нього, два саморобних вибухових пристрої із запалами, заховані в шкарпетках, Балаклаву і мобільний телефон. Зловмисника затримали. Відомо, що це 24-річний громадянин іншої держави.

Вилучені речові докази направили на експертизу. Відкрито кримінальне провадження ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Затриманому вже повідомили про підозру у вчиненні цього злочину – йому загрожує до семи років позбавлення волі.

Автомобіль, який зник з місця події, поліцейські зупинили Броварах. Під час огляду авто і водія ніяких заборонених предметів не було виявлено.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення