У Києві затримали одразу чотирьох драгдилерів

У столиці поліція затримала групу осіб за збут наркотиків. Фігурантам оголошено про підозру у вчиненні злочину та обирають запобіжний захід. Про це повідомили у Відділі комунікації поліції Києва.

"Досудове слідство встановлює організаторів та інших учасників схеми постачання і збуту вилучених наркотичних засобів, роздрібна вартість яких складає близько 100 тисяч гривень", - йдеться у повідомленні.

У ході проведення досудового розслідування кримінального провадження за фактом незаконного обігу наркотиків працівники Дарницького управління поліції встановили групу іноземців, які незаконно займалися розповсюдженням наркотичних засобів та психотропних речовин на території району.

Під час документування протиправної діяльності підозрюваних поліцейські територіального підрозділу за підтримки бійців столичного полку поліції особливого призначення затримали 45-річного чоловіка, який збував наркотики шляхом розкладання закладок.

Як повідомив начальник Дарницького управління поліції Олександр П’ятниківський, безпосередньо у затриманого, а також під час обшуку в його домоволодінні та за місцем помешкання інших фігурантів, у Києві та області, правоохоронці вилучили низку речових доказів, які підтверджують їх причетність до злочинної діяльності:

"Ми вилучили значну кількість розфасованих у пакунки наркотичних та психотропних засобів, які вже були підготовлені для реалізації. Вартість марихуани, амфетаміну та метадону, які могли потрапити до незаконного обігу, за оцінками "чорного" ринку, складає близько 100 тисяч гривень. Крім того, до речових доказів ми долучили електронні малі ваги, засоби для фасування наркотиків, сім-карти, банківські карти, мобільну та іншу цифрову техніку, за допомогою якої здійснювалася комунікація "постачальник-клієнт".

Двох чоловіків та двох жінок віком 30-45 років затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Фігурантам справи обирають запобіжний захід.

Слідчі Дарницького управління поліції повідомили затриманим про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 (Незаконний збут наркотичних засобів та психотропних речовин за попередньою змовою групою осіб, а також збут наркотичних засобів та психотропних речовин у місцях, що призначені для проведення навчальних, спортивних і культурних заходів, та в інших місцях масового перебування громадян) Кримінального кодексу України. Підозрюваним загрожує від шести до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

"В рамках кримінального провадження речові докази направлені на проведення експертизи. Ми встановлюємо організаторів та інших учасників схеми постачання і збуту вилучених наркотиків, а також перевіряємо причетність підозрюваних до вчинення інших злочинів", - додав очільник районної поліції.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення