У Києві затримали шахраїв, які виманювали по телефону гроші у людей

 СЕГОДНЯ

Київські поліцейські затримали підозрюваних у шахрайстві, які по телефону виманювали гроші у пенсіонерів. Про це повідомляє прес-служба столичної поліції.

"Обидва події трапилися на початку грудня минулого року на території Дарницького району. У ході оперативно-розшукових заходів оперативники затримали 24-річну жительку Києва, яка обґрунтовано підозрюється у скоєнні злочину. Жінка "працювала" разом зі спільником, який подзвонив 72-річному чоловікові, представився лікарем і повідомив, що його син нібито став винуватцем ДТП, через яку потерпілому терміново потрібна операція вартістю 5000 доларів. Розгублений пенсіонер одразу погодився заплатити", - йдеться у повідомленні.

Щоб пенсіонер не уточнював інформацію у родичів, чоловік постійно з ним розмовляв по телефону, а в цей час спільниця їхала до жертви за грошима. В кінці-кінців киянин віддав зловмисниці всі заощадження – близько 30 тисяч гривень.

Підозрювану затримали. Зараз її перевіряють на причетність скоєння аналогічних правопорушень. Слідчі повідомили їй про підозру за ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. За скоєне жінці загрожує до трьох років позбавлення волі. Зараз в суді вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення