У Києві затримали вербувальника моряків для перевезення нелегалів

У міжнародному аеропорту Київ правоохоронці затримали учасника злочинного угруповання, що займалося вербуванням українців-моряків для роботи в Туреччині з перевезення нелегальних мігрантів до країн ЄС. Про це повідомляє прокуратура Криму і Севастополя у четвер, 11 лютого.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що, починаючи з 2015 року, підозрюваний разом зі спільниками підшукував на материковій частині України моряків, які перебували в тяжкому матеріальному становищі. Надалі через тимчасово окуповану територію АР Крим морським шляхом моряків доставляли до берегів Туреччини, звідки вони в якості членів екіпажів морських суден переправляли нелегальних мігрантів у країни Європейського Союзу", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що частина таких завербованих українців у подальшому була затримана правоохоронцями Італії та Греції, де наразі відбуває покарання.

Раніше вербувальнику повідомили про підозру за статтею про торгівлю людьми, здійсненої організованою групою (ч.3 ст.149 КК України). А сьогодні Голосіївський райсуд Києва застосував до затриманого запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави понад 680 тисяч гривень.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення