У Києві затримали зловмисників, які викрали чоловіка та вимагали 90 тис. доларів

 УНН

У Києві затримали групу рецидевістів, які представилися співробітниками СБУ та поліції, і викрали чоловіка. Вони вимагали від нього 90 тис. доларів. Про це повідомляє відділ комунікації ГУНП у Київській області.

Група осіб серед білого дня викрала у селі Софіївська Борщагівка чоловіка. Силоміць, погрожуючи зброєю, заштовхали його до авто Volkswagen Transporter і повезли у невідомому напрямку. Про викрадення людини до поліції повідомив небайдужий перехожий.

З метою розшуку та затримання викрадачів на території Києво-Святошинського району та сусідніх регіонів області була введена спеціальна поліцейська операція "Перехоплення".

Автівку Volkswagen, яка підпадала під орієнтування, група реагування патрульної поліції Києво-Святошинського відділу поліції розшукала в столиці. За кермом авто знаходився 27-річний молодик, причетний до викрадення людини. Його поліцейські затримали у порядку ст. 208 КПК України. Під час проведення невідкладного обушку в автівці зловмисника поліція виявила та вилучила зброю, дозвільні документи, радіостанцію.

Як з’ясувалось, нападники до свого злочину готовились ретельно, детально продумали кожен крок, діяли чітко за узгодженим планом. Напередодні викрали держномери з автівки, прикріпили їх на свій автомобіль. Чоловікові, якого викрали, представились працівниками СБУ та поліцейськими, та пред’явили документ, як потім виявилось, це був дозвіл на зброю.

Потерпілим виявився 30-річний житель Києва. Погрожуючи йому пістолетом, нападники забрали у нього 2,5 тисячі гривень. Продовжуючи наносити йому побої, змусили його написати боргову записку на суму 90 тисяч американських доларів, після чого відпустили.

Надалі поліцейські продовжили оперативно-розшукові заходи і затримали іншого учасника злочину, на якого вказав потерпілий. Ним виявився 31-річний киянин, раніше судимий за скоєння тяжких злочинів, таких як розбійний напад, нанесення смертельних тілесних ушкоджень. З місць позбавлення волі він повернувся у квітні цього року.

За даними фактами відкрита низка кримінальних проваджень: за ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), за ч. 2 ст. 187 (Розбій) та за ч. 4 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України.

Наразі двом фігурантам оголошено про підозри та судом обрано міру запобіжного заходу у вигляд тримання під вартою.

На даний час тривають оперативні заходи щодо затриманні інших учасників нападу. Триває слідство.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення