У Києві злочинці примушували сплачувати "борги" через кол-центри

Примушували сплатити «борги» через створені кол-центри – у Києві поліцейські повідомили про підозри організатору та учасникам угруповання. Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Зловмисники «тероризували» громадян по телефону. При цьому інколи представлялися працівниками правоохоронних органів.

Організатором протиправної діяльності виявився киянин, який координував та контролював діяльність угруповання. Серед його спільників ще двоє жителів столиці – вони працювали з клієнтськими базами та залучали інших осіб для телефонного «тероризування» громадян.

Для цього фігуранти створили свого роду колл-центр. Контакти та персональні дані громадян отримували з клієнтських баз компаній, що надають послуги швидкого кредитування. Одна з таких фірм навіть орендувала «колекторам» офіси, що знаходились у Києві та Запоріжжі.

Фігуранти телефоном вимагали громадян терміново сплатити борги, погрожуючи розправою їм та їхнім родичам.При цьому часто завищували відсотки кредитів, що суперечило умовам укладених договорів. Деякі з потерпілих, як виявилося, взагалі не мали жодних боргових зобов’язань.

Викрили злочинне угруповання оперативники управління стратегічних розслідувань у місті Києві. Спільно зі слідчими столичної поліції за процесуального керівництва Київської міської прокуратури у квітні цього року вони провели обшуки, за результатами яких вилучили 4 сервери, 89 системних блоків, 52 мобільних телефони, 37 пакетів від різних сім-карт та документи, що підтверджують протиправну діяльність фігурантів.

8 червня організатору та двом його спільникам повідомили про підозри. Їм інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 355 (примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов'язань) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування наразі триває. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення