У Києві зловили шахраїв, які привласнили чужу квартиру

 СЕГОДНЯ

Столичні правоохоронці викрили двох мешканців Києва, які шляхом шахрайства заволоділи квартирою на вул. Гоголівській. Житло належало померлій жінці і мало перейти у спадок її родичам, повідомили в столичній прокуратурі.

Так, на початку 2017 зловмисники підробили нотаріальний договір дарування за 2008 рік, згідно з яким власниця квартири задовго до своєї смерті нібито подарувала її одному з ділків. Зазначений договір дарування разом з іншими, також підробленими, документами, діляги передали приватному нотаріусу. Він, будучи обдуреним у справжності наданих документів, зареєстрував право власності на квартиру за злочинцями.

Прокуратура повідомила обом зловмисникам про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ст. 358 і ч 4 ст. 190 КК України.

Зараз одному з підозрюваних обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Місцезнаходження його спільника на даний момент невідомо – він оголошений в розшук, отримано дозвіл на його затримання. А майно повернуто справжнім власникам.

Раніше в Київській області поліцейські затримали "віконного" шахрая. Зловмисник залишив більше сотні броварчан без вікон, та ще й без власних коштів. Пропонував послуги з установки металопластикових вікон за низькою ціною (-50%), становив липові договори, брав передоплату за роботу (500 гривень), після чого зникав.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення