У Києві зловмисник вистрілив в поліцейського (фото, відео)

У Києві поліцейські прийшли з обшуком до фігуранта справи про шахрайство, проте, побачивши на порозі працівників поліції, чоловік вистрілив в одного з них і закрився в будинку. Пізніше зловмисника затримали. Про це повідомляють "Надзвичайні новини" з посиланням на прес-службу поліції Києва.

Відзначається, що інцидент стався близько 15-ї години 2 жовтня в одному з будинків на вулиці Григоренка, де повинен був відбутися обшук.

Поліцейські прийшли до одного з фігурантів справи для проведення санкціонованого обшуку.

"Чоловік відкрив двері квартири, а коли поліцейські представилися, вистрілив в одного з них. Після цього правопорушник закрився в будинку. 28-річного співробітника кіберполіції з вогнепальним пораненням ноги госпіталізували. Для затримання зловмисника в столиці була введена спеціальна поліцейська операція. В результаті спецпризначенці КОРД затримали стрілка", - йдеться в повідомленні.

Правопорушником виявився 25-річний киянин. Пістолет, попередньо - травматичної дії, вилучено. Чоловіка затримали в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України. З ним проводяться слідчі дії.

За інформацією Департаменту кіберполіції Національної поліції України, затриманий на сайті пропонував організацію інтернет-бізнесу "під ключ". Клієнти платили внески від 27 до 60 тисяч гривень. Отримавши гроші, зловмисник зникав, а взяті на себе обов'язки не виконував. Попередньо встановлено, що від шахрайських дій постраждали більше 200 осіб. Сума збитку становить більше 8 мільйонів гривень.

"За фактом поранення поліцейського слідчим відділом Дарницького управління поліції розпочато кримінальне провадження за статтею про насильство по відношенню до співробітника правоохоронного органу (за ч. 2 ст. 345) Кримінального кодексу України. Тепер зловмиснику доведеться відповідати не тільки за шахрайські дії. Йому загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення