У Києві зловмисники виманили у іноземця 500 тисяч доларів

 СЕГОДНЯ

Столичні правоохоронці розкрили групу шахраїв, які під приводом продажу ділянок в мальовничих місцях Київської, Львівської та Черкаської областей обдурили громадянина Саудівської Аравії майже на 500 тисяч доларів США, повідомляє прокуратура Києва.

Організатором злочину виявився 37-річний уродженець Королівства Марокко, а його співучасниками – четверо жителів Київської, Львівської та Миколаївської областей. Аферисти майже три роки вводили в оману іноземного бізнесмена, який підшукував в Україні земельні ділянки для облаштування відпочинкових комплексів.

Кожен з учасників злочинної групи виконував в схемі свою роль – нотаріусів або власників земельних ділянок. Крім того, зловмисники використовували підроблені документи, щоб переконати іноземця в законності своїх дій.

Організатор злочину був затриманий під час отримання від потерпілого оплати за чергову земельну ділянку. В даний час за клопотанням прокуратури підозрюваний знаходиться під вартою. Його дії кваліфіковані за ч. 4 ст. 190 КК України ("Шахрайство").

Ще з чотирма співвиконавцями злочину проводяться слідчі дії. Вирішується питання про оголошення їм про підозру і обрання запобіжного заходу з урахуванням ролі кожного з них в даній афері.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення