У "Київенерго" проблеми з початком опалювального сезону

 Укрінформ

ПАТ "Київенерго" 12 жовтня розпочало підключати до централізованого опалення об’єкти соціальної сфери. Тепло почали отримувати дитсадки та медичні заклади. Водночас дата підключення теплопостачання для інших об’єктів соціальної сфери столиці та бюджетних організацій і установ наразі залишається невизначеною. Про це повідомили в прес-службі компанії.

При цьому в компанії наголосили, що початок опалювального сезону ускладнюється дисбалансом фактичної та тарифної вартості газу, внаслідок чого компанія зазнає збитків.

Зокрема, цього року початок опалювального сезону для закладів соціальної сфери ускладнюється різницею закупівельної та передбаченої в тарифі ціни газу. Так, НАК "Нафтогаз України" продає Київенерго природний газ для бюджетних організацій за ціною 7,9 тис. грн за тисячу кубометрів, а у тарифі на виробництво теплоенергії закладено його вартість як 4,94 тис. грн за тисячу кубометрів.

"Таким чином, щоденний фактичний збиток Київенерго від постачання тепла тільки соціальним об’єктам столиці становитиме 1,2 млн грн і буде збільшуватися пропорційно до зниження температури навколишнього середовища. Загалом до кінця цього року збиток може скласти 541 млн грн. При цьому джерело його погашення не передбачено ні в міському, ні в державному бюджетах. Ця ситуація робить непрогнозованими якість та безперебійність забезпечення теплом бюджетних організацій в прийдешньому опалювальному сезоні", - наголошують в Київенерго.

Зазначається, що для врегулювання проблеми дисбалансу фактичної та тарифної вартості газу енергокомпанія неодноразово зверталася до Кабміну, НКРЕКП та профільних міністерств та закликала врегулювати дисбаланс у вартості газу і КМДА.

"Однак станом на сьогодні рішення щодо джерела компенсації різниці в тарифах на газ немає, тоді як дитячі та лікувальні заклади більше не можуть лишатися без тепла", - зазначили в "Київенерго".

Раніше мер Києва Віталій Кличко пообіцяв запустити систему опалення для подачі тепла в будинки киян з понеділка, 16 жовтня.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення