У Київській області затримали озброєних "активістів" (фото)

Співробітники СБУ затримали в Київській області учасників однієї з громадських організацій, яку фінансували народні депутати для участі в рейдерських захопленнях, мітингах і акціях протесту. Про це повідомляється на сайті спецслужби.

За даними попереднього слідства, об'єднання підконтрольне народному депутату і співголові однієї з діючих політичних партій. Під виглядом спортивного об'єднання членів ГО на замовлення керівництва партії залучали до силових дій під час рейдерських захоплень, вони брали участь у мітингах і акціях протесту.

Крім того, за інформацією правоохоронців, контроль за діяльністю і фінансування здійснював інший народний депутат від цієї партії, який володіє місцевою охоронною компанією.

Оперативники встановили, що учасники ГО також контролювали збут наркотиків у регіоні, зберігали вибухівку, зброю і боєприпаси. У рамках розпочатого кримінального провадження співробітники СБУ задокументували збут учасниками ГО двох партій амфетаміну.

Під час обшуків за адресами проживання основних фігурантів правоохоронці вилучили ручний гранатомет, гранату РГО із запалом до неї, сім саморобних вибухових пристроїв, пістолет Шмайсер калібру 9 мм, пристрої для відстрілу гумовими набоями, 70 патронів різного калібру, розфасовані наркотичні засоби, сім-картки кількох мобільних операторів, телефони, комп'ютерну техніку.

Двох учасників угруповання співробітники спецслужби затримали за місцем проживання, ще троє "активістів", які ховаються від органів досудового розслідування, знаходяться в розшуку.

Тривають слідчі дії. Вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру у вчиненні злочинів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення