У київському метро брати-бешкетники намагалися побити поліцейського кулаками і ногами

 СЕГОДНЯ

У Києві судитимуть чоловіка, який з кулаками накинувся на поліцейських столичного метрополітену.

Пригода сталася в липні на станції метро "Видубичі". До правоохоронцю звернулася жінка з повідомленням про те, що двоє невідомих чоловіків у вагоні поїзда хуліганять і нецензурно лаються. Працівник поліції відразу відреагував на інформацію. При виході зі станції він зупинив агресивних чоловіків і запросив їх пройти в кімнату поліції для складання протоколу про адміністративне правопорушення.

Чоловіки категорично відмовилися виконувати законні вимоги правоохоронців і продовжували чинити опір. При цьому один з бешкетників кулаком, а потім ногою, кілька разів ударив співробітника поліції. Для припинення протиправних дій поліцейський застосував спецзасіб – наручники.

Слідство встановило, що правопорушники – брати, уродженці Сумської області. За результатами тесту на момент злочину вони перебували в стані алкогольного сп'яніння. На 30-річного фігуранта складено адміністративний протокол за ст. 185 ("Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського") Кодексу України про адміністративні правопорушення. А 26-річного брата, який вдарив працівника поліції, затримали.

Слідчим відділом управління поліції в метрополітені розслідувалася кримінальна справа за ч. 2 ст. 345 ("Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу") Кримінального кодексу України. В даний час досудове розслідування завершено, обвинувальний висновок передано в суд. Чоловікові загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Нагадаємо, випадки нападу на поліцейських в столичному метро траплялися і раніше. Наприклад, в серпні 2016 року у вагоні столичної підземки чоловік, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, почав чіплятися до жінки і лаятися.

"Небайдужі пасажири попросили правопорушника заспокоїтися, проте він відповів двом чоловікам ударами в обличчя. На платформі працівник поліції метрополітену, який ніс службу на станції метро "Кловська", зупинив дебошира. Однак на усне зауваження правоохоронця хуліган зреагував агресивно: вдарив поліцейського і почав йому погрожувати", – розповіли в поліції.

У червні 2016 року під час несення служби у вестибюлі метрополітену поліцейський зупинив п'яного чоловіка, який намагався пройти через турнікет. На прохання правоохоронців пройти в кімнату поліції для складання адміністративного протоколу, правопорушник почав лаятися, смикати працівника поліції за формений одяг і вдарив його головою в обличчя.

Також в червні 2016 року в вагоні, який рухався до станції метро "Червоний Хутір" співробітники управління поліції в метрополітені ГУНП в Києві затримали чоловіка, який накинувся на пасажира. За словами зловмисника, він задрімав у вагоні метро зі своїм товаришем і прокинувся від того, що п'яний незнайомець висловлювався нецензурною лайкою на його адресу і плюнув йому в обличчя. Почалася бійка.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення