У Китаї назвали способи поширення коронавірусу

У більшості випадків інфікування коронавірусом відбувається повітряно-крапельним шляхом. Про це на прес-конференції повідомив представник Держкомітету у справах охорони здоров'я Китаю, передає Beijing News.

"Виділення вірусу з випорожнень хворих не означає зміни основного шляху поширення інфекції. Вона, як і раніше, найчастіше поширюється через дихальні шляхи чи безпосередньому контакті", - сказав представник відомства.

Також він прокоментував публікацію Медичного університету Гуанчжоу про те, що продукти життєдіяльності хворих можуть містити в собі коронавірус, що призводить до того, що каналізація і вентиляція житлових будинків і лікарень можуть бути небезпечними для здорових людей.

"Роль і вплив поширення захворювання шляхом шлунково-кишкового тракту, у тому числі фекально-оральним способом, ще належить дослідити і вивчити", - заявив він.

Тим часом, вчені з'ясували, як довго коронавірус може жити на одязі. За даними The Journal of Hospital Infection, на неживих предметах китайський коронавірус Covid-19 може жити більше тижня.

Повідомляється, що вчені досліджували коронавіруси SARS і MERS, геноми яких схожі з новим Covid-19. У результаті дослідження з'ясувалося, що патогенні мікроорганізми людини можуть зберігатися на різних матеріалах і поверхнях (алюміній, дерево, папір, пластик, скло та іншому) та залишатися заразними при кімнатній температурі до дев'яти днів.

"Низька температура і висока вологість повітря ще більше збільшують термін їхнього життя", - зазначив лікар Гюнтер Кампф з Університетської лікарні Грайфсвальда.

Щоб зменшити поширення коронавірусів загалом, автори дослідження рекомендують лікарням ретельно дезінфікувати поверхні різними розчинами, приготовленими з гіпохлориту натрію, перекису водню або етанолу.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення