У Китаї понад 200 осіб заразилися коронавірусом у в'язниці

 РИА Новости

У китайській східній провінції Шаньдун сталося масове зараження коронавірусом COVID-19 у в'язниці Женьчен. Станом на 20 лютого інфіковані 200 ув'язнених і семеро співробітників служби безпеки.

"Спалах коронавірусної інфекції стався у в'язниці Женьчен в міському окрузі Цзінін провінції Шаньдун, станом на 20 лютого на території виправної установи була завершена перевірка на нуклеїнову кислоту, за результатами якої підтверджено 207 випадків зараження", - йдеться в заяві.

Перевірку пройшли 2077 осіб, в результаті зараження виявлено у 200 ув'язнених і семи охоронців. Зазначається, що всі інфіковані були ізольовані і проходять лікування.

Уряд провінції повідомив, що на початку лютого у деяких охоронців з'явилися симптоми кашлю, а 12 лютого один із співробітників служби безпеки в'язниці був поміщений на карантин через сильний кашель, 13 лютого діагноз у нього підтвердився.

Після цього керівництво в'язниці і влада провінції негайно вжили заходів для запобігання поширенню захворювання у в'язниці Женьчен, проте було вже пізно. У зв'язку з інцидентом зі своєї посади був знятий голова управління юстиції провінції Цзе Вейцзюнь.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення