У Китаї робот напав на людину

 Вечерний Киев

На технологічній виставці China Hi-Tech Fair в китайському місті Шеньжэнь відбувся перший в історії напад робота на людину.

Андроїд моделі "Little Chubby" ("Маленький товстун"), якого створили, щоб допомагати дітям у навчанні, вийшов з-під контролю і почав все трощити. Одна людина постраждала, повідомляє Whats On Weibo.

Інцидент стався, коли "Товстун" ненадовго залишився без нагляду біля стенду розробника. Робот почав збивати огорожі, а потім наїхав одному з працівників виставки на ногу. Травма виявилася настільки серйозною, що чоловіка довелося госпіталізувати. Андроїд Little Chubby позиціонується виробником як навчальний робот для дітей від 4 до 12 років. Його вартість становить близько 1,4 тисячі доларів. Більшість користувачів Мережі, втім, поставилися до цього з гумором. Одні пишуть, що "Товстун" пішов по стопах Термінатора, інші припустили, що робот виявився обурений тим, що "народився" в Китаї. Цікаво, що японський робот Pepper робить значні успіхи в адаптації до людського суспільства. Навесні андроїд поступив в школу, а також влаштувався офіціантом в піцерію.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення