У Китаї - спалах невідомої хвороби: кількість інфікованих зросла до 59 осіб

 СЕГОДНЯ

Кількість людей в Китаї, хворих на невідому форму пневмоніїв місті Ухань (адміністративний центр провінції Хубей) зросла до 59 осіб, семеро з них – у важкому стані. Ще 163 людини перебувають на карантин

"Станом на ранок 5 січня 2020 року невідома форма вірусної пневмонії діагностована в нашому місті у 59 осіб, стан семи пацієнтів оцінюється як важкий, у решти пацієнтів основні показники стану організму залишаються стабільними, випадків смерті внаслідок цього захворювання не зафіксовано", – вказується в повідомленні муніципального комітету у справах охорони здоров'я.

До теперішнього часу, за даними влади, виявлені 163 людини, які мали близькі контакти з зараженими, вони перебувають під наглядом лікарів.

"До теперішнього часу попередні перевірки не виявили чітких свідчень передачі хвороби від людини до людини або зараження медичного персоналу. Уже виключені грип, пташиний грип, аденовірус, атипова пневмонія, близькосхідний респіраторний синдром та інші захворювання дихальних шляхів", – наголошується в документі.

Відомство інформує, що фахівці працюють над встановленням збудників хвороби і причин захворювання.

Спалах невідомої пневмонії у місті Ухань був зафіксований в кінці грудня. Більшість випадків зараження були пов'язані з міським ринком свіжих морепродуктів, наразі він закритий. У більшості випадків хворі скаржаться на лихоманку, у деяких утруднене дихання. Рентгенографія грудної клітини показує, що в окремих випадках хвороба вражає легені.

Також 5 січня влада Гонконгу повідомили про те, що семеро пацієнтів віком від 2 до 55 років були госпіталізовані до медичних закладів міста після поїздок в Ухань.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення