У Китаї виявили новий небезпечний вірус

У Китаї заговорили про новий небезпечний вірус, який називається SFTS і може привести до летального результату. Про це повідомляє Global Times.

Фахівці з'ясували, що даний вірус передається головним чином через укуси комах. За першу половину поточного року в Китаї було виявлено понад 60 інфікованих, з них сім померли.

Китайський вірусолог Шен Цзіфан, що працює в лікарні при Чжецзянському університеті, пояснила, що не можна відкидати можливість передачі цього вірусу від людини до людини. Вона уточнила, що він може поширюватися через кров або гній.

Статистика показує, що понад 60% випадків зараження SFTS зареєстровані в провінції Цзянсу на сході КНР, інші - в Аньхой і Чжецзян, які прилягають до цього регіону з заходу і з півдня відповідно. У заражених спостерігалися такі симптоми, як підвищена температура, кашель, а також зниження рівня лейкоцитів в крові і утворення тромбоцитів.

Місцеві вірусологи пояснили, що збудник цього захворювання був виявлений ще в 2011 році і відноситься до сімейства буньявірусів, що вражають хребетних, членистоногих, а також рослини. Китайські медики зазначають, що SFTS ще мало вивчений. Водночас вони вважають, що його існування не повинно викликати паніку і саме правильна поведінка - бути пильним і дотримуватися гігієни.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення