У Китаї вперше виявили коронавірус на заморожених продуктах

У Китаї вперше виявили живий коронавірус на упаковці заморожених продуктів. Про це повідомляють "Надзвичайні новини" з посиланням на сайт китайського Центру з контролю і профілактики захворювань (CDC).

Коронавірус зберігся на упаковці імпортної замороженої тріски. Відзначається, що при контакті з такою упаковкою людина може заразитися.

"Виявлення живого коронавірусу на упаковці заморожених продуктів в Циндао - це перший випадок, коли поза лабораторією було підтверджено, що новий коронавірус може зберігатися на упаковці протягом тривалого часу при особливих умовах", - повідомляється на сайті Центру.

Однак в CDC відзначили, що у світі не зареєстровано жодного випадку зараження коронавірусом в результаті контакту із замороженими продуктами. Передбачається, що ризик такого зараження дуже низький.

Фахівці все ж порадили особам, які працюють із замороженими продуктами, не торкатися їх без засобів захисту. Також їм нагадали про загальні правила безпеки: не чіпати рот, ніс або очі до зняття робочого одягу, на який може потрапити вірус.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення