У Конго бойовики обезголовили 40 поліцейських

 Новое Время

Демократичній Республіці Конго у провінції Касаї бойовики угрупування "Камуїна Нсапу" напали на колону поліцейських та обезголовили 40 осіб. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на представників місцевої влади.

Місцеві чиновники заявили, що це найбільш кривавий напад на орган правопорядку з минулого року, коли в країні почалися сутички.

“Повстанці захопили поліцейських та обезголовили близько 40 осіб”, - повідомив представник місцевого законодавчого органу Касаї. Він додав, що, за словами свідків, бойовики залишили живими шість співробітників поліції, тому що вони говорили місцевою мовою чілуба.

Повідомляється також, що бойовики зазвичай озброєні мачете та дуже рідко вогнепальною зброєю. Після нападу вони захопили транспортні засоби і зброю правоохоронців та втекли.

Камуїна Нсапу - вождь, який претендував на владу в окремих провінціях Конго та вимагав, щоб його повноваження були офіційно визнані владою Демократичної Республіки.

У серпні 2016 року він був убитий, після чого рух бойовиків, названий в його честь, розпочав боротьбу проти влади Конго.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення