У Косові застрелений лідер місцевих сербів

 СЕГОДНЯ

Лідер косовських сербів Олівер Іванович був застрелений в північній частині міста Косовська Митровиця. Івановича судили за скоєння військових злочинів. Крім цього, не так давно Міжнародний трибунал засудив сербського генерала Ратко Младича до довічного ув'язнення за геноцид.

Про це повідомляє Balkaninsight з посиланням на три незалежні джерела.

У прокуратурі Косовської Митровиці підтвердили інформацію про те, що Олівер Іванович помер після того, як в нього стріляли поблизу штаб-квартири його партії у вівторок вранці. Крім того, його загибель підтвердили ще два джерела.

Поліція Косова не зробила досі жодних заяв.

Іванович – колишній чиновник сербського уряду і керівник політичної партії косовських сербів "Свобода, демократія, справедливість".

Суд Косова раніше засудив Івановича за вчинення військових злочинів під час війни 1998-99 років. Однак цей вердикт був скасований. Саме в цей період тривав перегляд даної справи.

Нагадаємо, не так давно хорватський генерал Слободан Пральяк під час засідання Міжнародного трибуналу в Гаазі по колишній Югославії вирішив накласти на себе руки, випивши отруту.

Раніше стало відомо, що депутати Сербської радикальної партії підготували вимогу до влади офіційно визнати анексований Крим невід'ємною частиною Росії.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення