​У кожній п'ятій людині живуть черв'яки-паразити, - вчені

 Lenta.ua

Австралійські вчені встановили масштаби поширення паразитичного хробака токсокара, проаналізувавши результати двохсот п'ятдесяти досліджень.

Висновки вражають - майже кожен п'ятий житель Землі хоча б раз в житті стикався з паразитом.

Токсокар - круглі черв'яки-паразити, які можуть проникати в організм людини в результаті контакту з екскрементами тварин. Ці черв'яки не здатні розмножуватися усередині людини, але це не означає, що хробаки не можуть жити роками в тій чи іншій частині організму.

Якщо в організм проникне дорослий черв'як, то він оселиться в кишечнику і буде провокувати лихоманку, набряклість або навіть пневмонію. А якщо в тілі людини виявилася личинка паразита, то вона може мігрувати з кишечника в інші органи.

"Як і передбачалося, найчастіше токсокар заражає людей в Африці, а більшість випадків припадає на дітей", - розповідає Робін Гессер, провідний автор роботи.

З'ясувалося, що з хробаками-токсокарами хоча б раз стикалися 19% жителів Землі. Тобто - майже кожен п'ятий. Фактори, що сприяють зараженню: чоловіча стать, проживання в сільській місцевості, вживання сирого м'яса і некип’яченої води, а також праця, пов’язана з грунтом.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення