У Краматорську суд амністував підприємця, який "кинув" бюджет на 1,2 млн грн

 Depo

Підприємця, який "кинув" Краматорськ під час розробки землевпорядної документації, амністовано, а влада міста відмовилася від своїх претензій до нього

Про це йдеться у вироку Краматорського міського суду

Як вдалося підтвердити матеріалами справи, у серпні 2013 року за результатами тендеру між Краматорською міської радою та фірмою "Геоінжинірінг" було укладено договорі інвентаризацію земель на території міста площею майже 8 тисяч гектар. Вартість цих робіт становила 1,2 мільйона гривень. Повноту виконання робіт зі сторони підприємства керівник засвідчив особистим підписом, хоча і усвідомлював, що документація не відповідає вимогам законодавства.

Зокрема у документах, які отримала міська рада під назвою "Інвентаризація земель", відсутні матеріали топографично-геодизичних досліджень, реєстри земельних ділянок, порівняльні таблиці та пропозиції. За словами діючого заступника мера з земельних питань Світлани Фальченко, вся ця купа документів, яку мерія отримала після проголошення вироку та зняття арешту, є звичайним сміттям.

"Фактично інвентаризації земель, яку ми чекали 3 роки і за яку заплачено понад мільйон бюджетних грошей, немає. Все слід починати спочатку. Але через відсутність інвентаризації бюджет міста втрачає величезні кошти. Точну суму назвати важно але це мільйони гривень. Бо інвентаризації дозволила б з'ясувати хто користується землею без оплати, а хто сплачує занижену вартість. Крім того, за її наслідками можна було сформувати реєстр вільних ділянок та запропонувати їх інвесторам. А це знову ж надходження до бюджету", - розповіла Фальченко.

За її словами, місто має або шукати гроші і замовляти інвентаризацію у нового підрядника, або, за прикладом інших міст, робити цю роботу поступово своїми силами, збільшуючи штат земельного відділу.

Цікаво, що під час судового засідання представник мерії відмовився від своїх позовних заяв, бо вони бажають змінити позов, ціну позову і відповідачів, і пред'являти позов до підприємства у цивільному порядку. За словами Фальченко, таку позицію фахівці юридичної служби виконкому з нею не узгоджували.

За результатами розгляду справи керівника підприємства "Геоінжинірінг" Миколу Сухадолю біло визнано винним у службовій недбалості. Йому призначено покарання у вигляді трьох років позбавлення волі, з ізоляцією засудженого та поміщення його до кримінально- виконавчої установи закритого типу з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з адміністративно-господарськими та організаційно- розпорядчими функціями в сфері інжинірингу та інвентаризації земель на строк три роки зі штрафом в розмірі 250 неоподаткованих мінімумів доходів громадян в розмірі 4250 грн.

Але, через позицію представника мерії, до нього була застосована процедура амністії та було звільнено від відбування покарання за цим вироком.

Серед фігурантів цієї справи немає ані Геннадія Костюкова, який під час укладання цього договору та підписання актів був мером міста, ані його заступника Олександра Румянцева, який в цей час опікувався в мерії земельними питаннями.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення