У Кремлі заявили про продовження Мінських домовленостей на 2016 рік

 Лівий берег

Контролювати виконання угод доручено головам МЗС "нормандської четвірки"

Під час телефонної розмови лідерів країн "нормандської четвірки" досягнуто домовленості про продовження Мінських угод на 2016 рік. Про це повідомляє офіційний сайт Кремля.

"Відбулася телефонна розмова Володимира Путіна з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, президентом Франції Франсуа Олландом і президентом України Петром Порошенком.

Лідери докладно обговорили ситуацію на південному сході України, що залишається напруженою і нестабільною, в контексті реалізації узгоджених 12 лютого 2015 року в Мінську домовленостей. Домовлено продовжити термін їхньої дії на 2016 рік", - йдеться в повідомленні.

Також сторони відзначили важливість подальшої роботи Контактної групи.

"Домовлено, зокрема, активізувати дискусії в Контактній групі, орієнтовані на якнайшвидше вироблення і ухвалення закону про місцеві вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей", - заявили в російському уряді.

Як повідомляється, контролювати виконання домовленостей доручено міністрам закордонних справ Росії, Німеччини, Франції та України, які на початку 2016 року проведуть "ретельну інвентаризацію" виконання Мінських угод.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення