У Криму тривають чергові обшуки: Зник зв'язок із кримським татарином

 Канал 112

В анексованому Криму в Бахчисараї триває обшук у будинку кримського татарина Османа Белялова. Про це йдеться в повідомленні групи "Кримська солідарність" на сторінці в Facebook.

"Стало відомо, що у Бахчисараї по вул. Моїсеєва відбувається обшук в будинку кримського татарина Бєлялова Османа Решатовича. На момент обшуку Османа вдома не було. Він виїжджав у справах до Сімферополя, але до місця призначення не доїхав. Зв'язку з ним наразі немає", – йдеться у повідомленні.

Відзначається, що біля будинку кримського татарина зараз стоять легкові машини, а також мікроавтобуси співробітників силових структур РФ. Ведеться оперативна зйомка практично кожного, хто прийшов до будинку.

Нагадаємо, Росія анексувала Крим у березні 2014 року. Крим оголошено тимчасово окупованою територією. Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. РФ заперечує окупацію півострова і називає це "відновленням історичної справедливості".

Після анексії Криму Росією на півострові регулярно відбуваються обшуки і допити місцевого населення. Правозахисники характеризують це як "боротьбу з інакомисленням".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення