У Криму ув'язнений українець перерізав собі вени на знак протесту

 СЕГОДНЯ

Засуджений українець Андрій Лугін, який відмовляється визнавати себе громадянином України, в знак протесту проти етапування до Мордовії з окупованого Криму перерізав собі вени. Про це повідомив Центру інформації про права людини юрист Віталій Набухотний з посиланням на дружину засудженого.

За його словами, 26 квітня планувалося переміщення Лугіна з ще одним ув'язненим зі слідчого ізолятора Сімферополя на територію Росії, зокрема в Республіку Мордовія. Однак, в знак протесту проти переведення в російську в'язницю і відсутність належного медичного обслуговування, Лугін перерізав собі вени.

Набухотний розповів, що Лугін був засуджений українським судом ще в 2010 році, проте після окупації півострова Росією, він був переміщений на територію РФ в 2016 році. У березні 2017 року Лугіна привезли з Мордовії в Сімферополь для проведення якихось слідчих дій.

Також наголошується, що 24 квітня українець оголосив сухе голодування, так як відмовляється визнати себе громадянином Росії і хоче відбувати покарання на материковій Україні.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення