У Кривому Розі головлікар відправив з лікарні додому 15 пацієнтів з коронавірусом

У Кривому Розі головний лікар 4-ї міської лікарні самовільно виписав 15 пацієнтів з підтвердженим діагнозом COVID-19. За це його було усунуто від займаної посади.

Про це повідомляє в Facebook Управління преси та внутрішньої політики виконкому Криворізької міськради.

З 29 квітня 21 пацієнт і 6 медпрацівників установи знаходилися на самоізоляції в будівлі 4-й міськлікарні як контактні особи. Вони спілкувалися з хворою COVID-19 жінкою.

6 травня шість чоловік були переведені на лікування в інфекційну лікарню, а 15 - виписані лікарем на амбулаторне лікування, хоча на той момент вже прийшли результати ПЛР-тестів з підтвердженим COVID-19.

"Головний лікар 4-ї міськлікарні виписав 15 пацієнтів з підтвердженим діагнозом COVID-19. Його дії будуть розслідувані спеціально створеною комісією. Всім виписаним вже запропоновано стаціонарне лікування в інфекційній лікарні, одна пацієнтка в даний час туди доправлена" , - прокоментував ситуацію начальник Управління охорони здоров'я міста Костянтин Мурашко.

Нагадаємо, коронавірус може викликати безпліддя. За останніми даними, COVID-19 може негативно позначитися на репродуктивній системі молодих жінок. Патоген здатний проникнути в органи сечостатевої системи, адже в них дуже багато білка ACE2, який і є "воротами" для проникнення в організм людини.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення