У Латвії почалися навчання НАТО "Детонатор - 2015"

 ТАСС

У Латвії стартували навчання "Детонатор-2015", під час яких від вибухонебезпечних предметів будуть очищені території колишніх складів боєприпасів в Цекуле. Цього року вони вперше отримали статус навчань НАТО, розповіла керівник прес-служби міністерства оборони Анет Гнезе.

"У навчаннях вперше візьмуть участь військовослужбовці з семи країн: Латвії, Данії, Естонії, Литви, Люксембургу, Німеччини та Швеції", - сказала вона. Навчання пройдуть з 10 по 29 жовтня, в них візьмуть участі більше 130 військовослужбовців.

"Навчання" Детонатор "підтверджують присутність наших союзників в регіоні і співробітництво в усіх напрямках, включаючи інженерно-технічне", - заявив командувач Національними збройними силами Латвії Раймондс Граубе.

Склади боєприпасів в Цекуле з 1920 року використовувала армія Латвії, під час Другої світової війни - Німеччина, потім - радянська армія, полігон був закритий у 1995 році. Щорічно в ході навчань "Детонатор" тут виявляють і знищують понад 1 тис. вибухонебезпечних предметів, розповіла Гнезе

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення