У лікарнях Буковини закінчуються місця для хворих на COVID

У Чернівецькій області за добу коронавірус знайшли у ще 61 людини, лабораторний центр досліджував 376 нових зразків, повідомив голова ОДА Сергій Осачук у Facebook.

У цілому з початку пандемії в регіоні новим типом коронавірусу заразилися майже дві тисячі осіб. З них 53 пацієнти померли, ще 159 - одужали і виписалися з лікарень.

Голова ОДА заявив, що в медичних установах Чернівців закінчуються ліжко-місця, виділені для хворих на COVID-19.

"Як тільки не вистачить місця в міській лікарні №3, пацієнтів почне приймати госпіталь ветеранів війни. Тамтешній персонал готовий до роботи з інфікованими COVID-19. У госпіталі зможуть надавати якісні медичні послуги всім чернівчанам, які цього потребуватимуть", - зазначив Осачук.

Якщо кількість хворих на Буковині в подальшому буде зростати, то в госпітальні бази можуть перепрофілювати санаторій Садгора і перинатальний центр. Також в регіоні обмеження триватимуть більш тривалий період часу, попри пом'якшення Кабміну.

"Для областей, де кількість хворих залишається високою і продовжує зростати, буде діяти адаптивний карантин. Так, до 22 травня в нашій області буде особливий режим в'їзду і виїзду, також не будуть відновлювати міжрайонне автобусне сполучення", - повідомив Осачук.

Нагадаємо, станом на ранок вівторка, 5 травня, в Україні підтверджені 12 697 випадків коронавірусної інфекції.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення