У липні банки збільшили свій капітал на 6,5 мільярдів гривень

 УНН

Банки в липні збільшили основний капітал на 6,5 млрд грн, за рахунок чого обсяг регулятивного капіталу по системі банків за липень виріс на 5,1 млрд грн. Про це повідомили в прес-службі Національного банку України.

У регуляторі відзначили, що збільшення основного капіталу обумовлено зростанням обсягу внесків за незареєстрованим статутним капіталом на 3,4 млрд грн і зменшенням збитків по системі банків на 2,8 млрд грн за початок ліквідації ПАТ "Фідобанк" і ВАТ "Банк Михайлівський".

"Збільшення обсягу регулятивного капіталу і зменшення обсягу активів, зменшених за ризиком, стало основною причиною зростання нормативу адекватності регулятивного капіталу Н2 (з 13,03% на 1 липня до 13,84% на 1 серпня 2016 року)", - йдеться в повідомленні.

Крім того, норматив максимального розміру кредитного ризику за операціями з пов'язаними з банком особами збільшився за липень на 3 п.п. - до 28,36%. Це пояснюється продовженням роботи Національного банку про визнання банками операцій з пов'язаними особами, додали в регуляторі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення