У Литві запропонували заборонити георгіївські стрічки

У Литві пропонують заборонити розповсюдження і використання георгіївської стрічки, зарахувавши її до забороненої радянської і нацистської символіки. Відповідні поправки до Закону про Збори та Кодекс про адміністративні порушення внесла фракція «Союз Вітчизни — християнські демократи Литви», повідомляє DELFI.

Ініціатори внесення поправок вважають, що георгіївська стрічка стала символом «російської військової агресії, імперіалістичних амбіцій, провокацій, національної ворожнечі і засобом ідентифікації уявного ворога».

«Після того, як це набуло гігантську популярність в Росії, традиції георгіївської стрічки почали експортувати в сусідні держави, з залученням до цього процесу посольств Росії, які активно поширюють стрічки. Очевидно, що таким чином, прикриваючись пам'яттю про перемогу Радянського Союзу, прагнуть викликати ностальгію по тим часам і посилити співчуття російськомовних і не тільки до політики, яка здійснюється нинішньою Росією», — йдеться в повідомленні на офіційному сайті фракції

За розповсюдження і демонстрацію забороненої символіки в Литві передбачена адміністративна відповідальність

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення