У Лівії випав гігантський град (фото)

Столиця Лівії Тріполі зазнала раптового урагану, який обрушив на місто сильний град діаметром від 20 до 25 сантиметрів. Цей градопад вже називають "історичним", подібного не фіксувалося тут ніколи. Як повідомляє Severe Weather Europe в Twitter, град такого розміру може виявитися найбільшим з коли-небудь зареєстрованих на Землі.

У місцевих повідомленнях йдеться, що раптовий шторм призвів до серйозних пошкоджень приватної власності, так як було повалено багато дерев і град пошкодив безліч автомобілів.

Управління порту і судноплавства Лівії підтвердило, що порт Тріполі отримав пошкодження, зокрема впали контейнери на площах і в акваторії порту.

Як зазначає вчений з Польщі, доцент кафедри метеорології Матеуш Ташарек на своїй сторінці в Twitter, такий град - це велика рідкість.

Він пише, що люди на знімках тримають гігантські градини, які досягають майже 20 см або навіть більше.

"Моя приблизна оцінка розміру лівійського граду. Враховуючи, що у цієї людини була тонка рука, попередня оцінка дає ~ 20 см (~ 24 см, якщо це був дорослий). Порівняння з моєю рукою показує 21-22 см. На мій погляд, розмір цього граду становив не менше 18-20 см, що робить його, ймовірно, майже світовим рекордом!", - зазначається у підписі під фото.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення