У "ЛНР" знущаються з бойовиків: "можливі теракти з боку геїв проти керівництва"

В зоні АТО на Донбасі спостерігається загострення ситуації у зв'язку з подальшою активізацією російсько-терористичних військ. Крім збільшення кількості обстрілу з боку противника, спостерігається нарощування інтенсивності перегрупування окупаційних військ на ряді ділянок і напрямків. Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав координатор групи Інформаційний спротив Дмитро Тимчук

"В рацоні Горлівка окупанти з САУ «Гвоздика» обстріляли передові позиції українських військ на північний захід від Погоди, а також об'єкти в тактичному тилу сил АТО в районі Бахмутки і Миколаївки Другий (Бахмутський район).

З 120-мм мінометів противник вів вогонь по позиціях сил АТО на східній околиці Новгородське , за позиціями українських військ південно-західніше Майорска, в районі Ленінське, Шуми – вогонь з 120-мм мінометів, з позицій на Веселому і з вулиці Стратонавтів – також 120-мм міни по передовим опорним пунктам і НП українських військ в районі Піски, з боку Жобуньків - вогонь з великокаліберних кулеметів і АГС-17. З-за Олександрівки вогонь з 120-мм мінометів вівся по південній околиці Мар'їнки і опорним пунктам сил АТО південніше даного населенного пункту.

В районі Березового терористи використовували БТР-80 для обстрілу з штатних великокаліберних кулеметів передових позицій сил АТО; південь Луганської, з боку Нижнє Лозове, танк противника справив до 5 пострілів ОФ-снарядами.

В районі Станиці Луганської окупанти відкривали вогонь з АГС-17 через Сіверський Донець в районі автомобільного мосту, з боку Новоолександрівка кілька пострілів з СПГ-9М і вогонь із стрілецької зброї. В районі Новотошковки і Сокільників в «зеленці» спостерігається активність дрібних піхотних груп і снайперів противника.

В районі Авдіївки, Красногорівки, Новотроїцька, Новоселівки, Погоди, Талаковки і практично по всьому західному, північно-західному і приморському напрямках – активні обстріли з боку російсько-терористичних військ. На цих напрямках найактивніше окупантами використовуються 82-мм міномети, великокаліберні кулемети, гранатомети, включаючи станкові (типу АГС-17 і СПГ-9/9М), стрілецьке озброєння, великокаліберні снайперські гвинтівки, зрідка відзначається використання ЗУ-23-2, штатного озброєння ББМ і танків.

Через Єнакієве і Макіївку продовжує підходити посилення – фіксувалася автоколона до 15 одиниць автотранспорту (в основному тентовані Урали), 5 од. БТР-70\80 і пара УАЗ-469 з партією боєприпасів для великокаліберної снайперського озброєння, також зафіксовано дві групи бронетехніки за направленням на Горлівку

Представники комендатури «ДНР» в Донецьку в закритому циркулярі на ім'я «коменданта гарнізону» звертають увагу останнього на почастішали випадки самовільного залишення «військовослужбовцями ДНР» розташування частин з метою придбання та розпиття алкогольних напоїв, а також на винос зброї за межі підрозділів і неохайний зовнішній вигляд і часті конфлікти з представниками цивільного населення (наводиться цілий список затриманих «військовослужбовців» з частин і підрозділів «1-го АК ДНР», дислокованих в Донецьку).

У «ЛНР» спостерігається хвиля дзвінків на «гарячі лінії» місцевого «МГБ» і «МВС» з знущальними повідомленнями про підготовлювані теракти і диверсії. Наприклад, в одному з останніх повідомлень на «гарячу лінію МДБ ЛНР» було заявлено про «теракт осіб нетрадиційної сексуальної орієнтації проти керівництва республіки».

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення