У Лондоні прокоментували побоювання, що справа Скрипаля може спровокувати війну

 СЕГОДНЯ

Великобританія шукає спосіб пропорційно відповісти на створювану Росією загрозу. Про це у вівторок заявив представник прем'єр-міністра Великобританії Терези Мей після того, як відставний російський офіцер заявив, що отруєння колишнього шпигуна Скрипаля може спровокувати нову світову війну, інформує Reuters.

"Нам потрібно пропорційно реагувати на цю агресивну поведінку Росії, і це те, що ми робимо", – сказав представник Мей, коли його запитали, чи існує реальна небезпека початку війни.

У вівторок відставний генерал-лейтенант Євген Бужинський заявив в британських газетах, що наслідки атаки можуть спровокувати "останню війну в історії людства".

Напередодні Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров на прес-конференції зазначив, що отруєння екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля могло бути здійснене за різними мотивами, користь від нього могли отримати британські спецслужби або уряд.

Як відомо, Великобританія звинуватила Росію в причетності до цієї хімічної атаки з використанням нервово-паралітичної речовини "Новачок".

А фахівець в області хімічної зброї Віл Мірзаянов, що вважається одним із творців сімейства отруйних речовин "Новачок", в інтерв'ю сайту розповів, чому отруту "Новачок" легко провезли до Британії.

У підсумку, у справі Скрипаля рішення щодо висилки дипломатів Росії прийняли понад 20 держав і НАТО. Перших 23 дипломатів РФ вислала Британія.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення