У Лондоні заборонять машини з двигунами внутрішнього згоряння

 СЕГОДНЯ

Рух автомобілів з бензиновими та дизельними двигунами буде заборонено по буднях у години пік на дев'яти вулицях Лондона. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на газету "Івнінг стандард".

Суворі обмеження щодо власників машин з двигунами внутрішнього згоряння, які будуть діяти по буднях з 07:00 до 10:00 і з 16:00 до 19:00, вступлять в силу з 3 вересня у районах Іслінгтон і Хакні на північному сході британської столиці. Нововведення не торкнеться тих, хто пересувається по місту на електричних та гібридних автомобілях. Порушників влада планує карати серйозним штрафом розміром 130 фунтів стерлінгів (168 доларів).

Мерія Лондона робить якомога рішучіші кроки в боротьбі за сприятливу екологічну обстановку у місті. Одним з останніх заходів стало введення в жовтні минулого року збору T-Charge ( "Ти- Чардж") розміром 10 фунтів (13 доларів) для власників автомобілів з екологічним стандартом нижче Euro 4 ("Євро-4"), які щодня стягуються за в'їзд у центр міста.

Британський міністр охорони навколишнього середовища, продовольства і сільськогосподарського розвитку Майкл Гоув раніше заявив, що Великобританія заборонить до 2040 року продаж на своїй території автомашин, що працюють на дизельному паливі і бензині, в рамках програми зі сприяння переходу на електричні та гібридні двигуни.

Раніше у Швейцарії заборонили дизельні Mercedes і Porsche. Під заборону потрапили автомобілі, імпортовані в країну після 17 серпня поточного року. Ті, що поставлені на облік раніше дозволено експлуатувати, але машини повинні бути доопрацьовані під нові екологічні стандарти.

Як повідомлялося, прокуратура Мюнхена звинуватила автомобілебудівний концерн Audi, що входить до групи Volkswagen (VW), у фальсифікації даних про шкідливі викиди двигунів, що є порушенням законодавства і свого часу призвело до скандалу та масштабного розслідування, названому "дізельгейт".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення