У Лос-Анджелесі поліція застрелила 14-річного підлітка

 CNN

У Лос-Анджелесі поліцейські вбили 14-річного латиноамериканського підлітка, який спробував від них втекти. Про це повідомляє CNN.

Інцидент стався на східній околиці міста ввечері у вівторок, 9 серпня. Співробітники поліції, які займалися пошуками вандалів, помітили двох молодих людей. Один з них одразу кинувся бігти. Поліцейські почали погоню. Як пояснили правоохоронці, молодик вихопив пістолет і кілька разів вистрілив у них. Поліція відкрила вогонь у відповідь. Втікач — латиноамериканський підліток на ім'я Джессі Джеймс Ромеро — був убитий на місці. Поряд з його тілом виявили заряджений пістолет, який направлений на експертизу. Товариша Ромеро, який підкорився вимогам поліції і не став тікати, допитали і відпустили. Ніхто з поліцейських не постраждав.

Останнім часом поліція в США неодноразово звинувачувалася у необґрунтованому застосуванні зброї. Це призвело до протестів у Фергюсоне, штат Міссурі, в листопаді минулого року. Люди, незадоволені тим, що суд відмовився залучати до відповідальності вбивцю 18-річного чорношкірого підлітка Майкла Брауна, підпалили автомобілі, в тому числі і поліцейські машини. Акції протесту також пройшли в Вашингтоні, Чикаго, Сіетлі, Бостоні, Філадельфії і Лос-Анджелесі.

У ніч на 8 липня 2016 року в Далласі в ході демонстрації проти поліцейського свавілля була відкрита стрілянина по групі правоохоронців. Троє працівників загинули на місці, двоє пізніше померли в лікарні. Ще шість поліцейських поранено. Підозрюваний у нападі був ліквідований за допомогою робота. За півтора тижня троє поліцейських були вбиті в місті Батон-Руж, ще семеро правоохоронців отримали поранення, один з них перебуває у важкому стані. Стрілець був убитий. Влаштували розстріли в Далласі і Батон-Руж Міки Ксав'єр Джонсон і Гевін Лонг, вони мстилися за свавілля поліції стосовно чорношкірого населення США.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення