У Лук'янівському СІЗО підозрюють спалах коронавірусу

У Лук'янівському СІЗО міста Києва підозрюють спалах коронавірусу. Про це "Судово-юридичній газеті" повідомили слідчі судді районних судів столиці.

За їх словами у ряду осіб, доставлених з СІЗО в суди, спостерігається різке погіршення стану здоров'я, а також симптоми, зовні характерні для COVID-19.

У судах відзначають, що підозрювані відмовляються брати участь в засіданнях в режимі відеоконференції і наполягають на їх доставку з СІЗО в суди. При цьому на засіданнях вони знаходяться без будь-яких засобів індивідуального захисту. Таким чином, під загрозою зараження перебувають самі судді, адвокати та співробітники апаратів судів.

Судді також вказують на відсутність в СІЗО відповідного тестування і діагностики коронавируса.

У Міністерстві юстиції інформацію про спалах коронавируса в Лук'янівському СІЗО поки не підтверджують, втім, все ж не виключають, що цей вірус міг проникнути за стіни СІЗО.

"Офіційно коронавируса в Лук'янівському СІЗО немає. При цьому не виключено, що він може там бути. Є проблема в його виявленні та належному діагностуванні", – повідомили джерело в керівництві Міністерства юстиції.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення