У Луцьку сарай злетів у повітря

 СЕГОДНЯ

У Луцьку, де нещодавно пройшла пройшла аномальна січнева гроза, в приватному секторі злетіла в повітря господарська будівля біля одного з приватних будинків. Всередині був господар. Його доправили до опікового відділення.

Обвалені стіни, скрізь купи цегли. За кілька кроків знаходиться житловий будинок, в якому проживає п'ять сімей. Вибуховою хвилею його не зачепило, але мешканці не на жарт злякалися, розповідає Тетяна Смолярчук. Вона власниця сараю, який вибухнув. Її самої тоді вдома не було. Однак чоловіка вона ледь не втратила.

"Такий вибух був, що стекла тряслися. Я навіть подумати не могла, що це у нас таке. Я була в шоці, що таке сталося, що мого хліва немає вже", – розповідає потерпіла.

Люди зателефонували до рятувальників. Кинулися оглядати руїни, бо думали там, що хтось є. Побоювання виправдалися. З-під завалів надзвичайники дістали 52-річного лучанина.

Роман Борода, заступник начальника 1-ої пожежної частини ДСНС у Волинській області:

"При проведенні розвідки виявили тіло чоловіка потерпілого. Він подавав ознаки життя. Відповідно, негайно провели аварійно рятувальні роботи. Дістали з-під завалів і передали медикам".

Постраждалого доправили до опікового відділення міської лікарні. Чоловіка чекають кілька операцій. Але передусім, кажуть медики, пацієнта треба вивести з шокового стану.

Роман Трач, завідувач опікового центру Луцької міської клінічної лікарні:

"Термічний опік, глибокий опік, в області обличчя і кистей, зараз в даному випадку опіковий шок. Після того як підготуємо рани, то тоді відразу ж буде пересадка шкіри. Це буде через п'ять-шість, можливо, сім днів".

Тетяна припускає, що злетіти в повітря сарай міг через газові балони, які зберігалися в сараї поруч з консервацією і всяким мотлохом. Серед мотлоху жінка ховала від чоловіка горілку. Той, коли шукав, очевидно, зачепив кран балона, пустивши газ. А випивши горілки, ймовірно, вирішив закурити.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення