У львівському дитсадку дитина вкололася шприцом з ВІЛ-інфекцією

 Вести.UA

У Львові чотирирічний хлопчик під час прогулянки в дитсадку знайшов шприц, почав з ним грати і випадково вколовся. Шприц одразу ж занесли у Львівський центр СНІДу, де виявили, що кров у шприці є ВІЛ-позитивною. Зараз Максим проходить терапію від ВІЛ-інфекції.

"П'ємо таблетки від ВІЛ. Це важко і для нього, і для нас, для нас це морально важко. Не догледіли територію дитячого садка", – розповіла мати Максима .

Шприц висів на плющі, що оповив огорожу садка по вул. Комарова, там вихователька і побачила хлопчика з небезпечною "іграшкою".

"Я пішла за ним, викликала заступника вихователя, вона забрала цей шприц і тоді оглянула Максиму ручки. Потім ми покликали медсестру", – розповіла вихователька молодшої групи Оксана Місяйло.

Аналіз крові Максима не підтвердив, що він інфікований. Однак це може проявитися згодом.

За останні 9 місяців інфікованими шприцами в дошкільних закладах та на дитячих майданчиках Львова вкололися 12 дітей. В районі, де знаходиться дитячий садок, шприц - не рідкість. Мешканці сусіднього будинку розповіли, що не раз знаходили їх навіть у поштових скриньках. Директор садочка звернулася в поліцію, а у закладі скликали екстрене зібрання.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення