У Львівському університеті внутрішніх справ застрелився 18-річний курсант: нові подробиці і фото

Курсант другого курсу інституту №3 Львівського державного університету внутрішніх справ застрелився під час добового наряду. Про це повідомили у телеграм-каналі Cadet-Info, посилаючись на курсантів вишу.

На факультеті №3 готують фахівців для підрозділів превентивної поліції, яка займається профілактикою та запобіганням злочинів. Хлопець був родом із Рівненщини, незабаром йому мало б виповнитися 19 років, пише ZAXID.NET.

Телеграм-канал Klymenko Time з посиланням на джерело у правоохоронних органах розповідає подробиці інциденту. Хлопець 2004 року народження вистрілив з автомата Калашникова собі в голову під час чергування і помер дорогою до лікарні.

"Під час спілкування з мамою загиблого вона повідомила, що отримала від сина SMS, в якому він просить у неї пробачення і дякує за все. Аналогічного змісту повідомлення було надіслано й батькові", — повідомили джерела медіа.

За даними курсантів вишу, трагічний інцидент трапився 19 березня під час перебування курсанта в наряді.

"Він застрелився з АКС-74У (зброю курсантам видають під час добових чергувань на окремих постах)", - йдеться у повідомленні.

Причиною самогубства курсанти називають погрози декана факультету. Є інформація, що юний самогубця залишив передсмертну записку з цінною інформацією про злодіяння в університеті, проте дивним чином вона кудись зникла.

"Гнатюк погрожував, що до кінця випуску (а це ще більше ніж півтора роки) курсант буде перебувати в казармі та без звільнень. Слід зазначити, що саме в цей наряд напередодні хлопця поставив саме Гнатюк. Зі слів курсантів університету, загиблий залишив записку, в якій вказав причини свого вчинку та детально розписав ситуацію про керівників та факультет. Проте записка десь зникла", - зазначається у дописі.

Увага! Фото 18+

У Львівському державному університеті внутрішніх справ повідомили, що усі обставини події з'ясовують правоохоронці в рамках розпочатого кримінального провадження. Крім того, за фактом смерті курсанта проводиться службове розслідування.

"Колектив університету висловлює щирі співчуття рідним, близьким та друзям загиблого здобувача вищої освіти. Сумуємо разом із вами та поділяємо ваш біль", - зазначили у виші.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення