У Львові 11-річна дівчинка проковтнула цвях (фото)

У Львівській області 11-річна дівчинка під час прогулянки з подругами проковтнула канцелярський цвях, який застряг у бронхах. Вночі, 21 листопада, хірурги Львівської обласної дитячої лікарні "Охматдит" її терміново оперували.

"Дівчатка жартували, поки одна з них випадкового не вдихнула канцелярський цвях. Дівчинка почала кашляти, батьки відвезли її в найближчу лікарню, проте там їй не змогли допомогти", - йдеться в повідомленні лікарні "Охматдит" в соцмережі.

Тому маленьку пацієнтку швидкої з Ходорівської міської лікарні госпіталізували до Львова. Дитині зробили рентген-знімок і слова пацієнтки про чужорідне тіло в бронхах підтвердилися - на знімку чітко видно цвях.

"Це було дуже ювелірне втручання, адже діаметр трахеї дитини всього 8 мм і працювати там щипцями непросто, завжди є ризик профузної кровотечі, що означає смерть дитини. Але лікарям все вдалося без найменших ускладнень", - розповіли в "Охматдиті".

Дівчинку оперували під наркозом спеціальними щипцями під оптичним контролем.

"З правого проміжного бронха дитини ми дістали канцелярський цвях з пластмасовою частиною і вістрям. Це було непросто, адже пластмасова частина цвяха повністю перекрила бронх так, що нижня частка правої легені майже не функціонувала", - розповів лікар Олександр Колодій, який рятував дитину.

У лікарні кажуть, що хірургічне втручання пройшло без ускладнень, дитина вже сьогодні поїхала додому.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення