У Львові горів геріатричний пансіонат: загинув чоловік, чия кімната вигоріла вщент (фото)

У неділю увечері, 28 січня, у Львіському геріатричному пансіонаті на вул. Медової Печери, 71 сталася пожежа. Унаслідок надзвичайної ситуації постраждав один з мешканців пансіонату для літніх людей, медики надавали йому необхідну допомогу, однак врятувати його життя не змогли.

Інцидент трапився близько 19:52 в одній з кімнат пансіонату на другому поверсі п’ятиповерхової будівлі. Станом на 20:27 підрозділи ДСНС ліквідували пожежу. Одна з кімнат вигоріла вщент.

Унаслідок пожежі один із мешканців пансіонату отримав опіки та отруєння димом. Медики надавали йому допомогу, але врятувати життя 68-річного чоловіка не вдалось, він помер.

Під час гасіння пожежі з геріатричного пансіонату евакуювали 130 людей, які там проживали.

Зараз на території пансіонату постійно проживають 300 людей похилого віку та з інвалідністю, з них 45 переїхали до Львова після початку повномасштабного вторгнення Росії.

Як повідлмив голова Львівської ОВА Максим Козицький, однією з версій, чому могла статися пожежа, є куріння у кімнаті. Точну причину займання встановлюють правоохоронці. Також він додав, що гірших наслідків пожежі вдалось уникнути завдяки тому, що в листопаді-грудні 2023 року в геріатричному пансіонаті замінили близько 300 сигнальних датчиків, які попередили про пожежу і дозволили оперативно евакуювати підопічних пансіонату.

У поліції повідомили, що слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної або техногенної безпеки) ККУ.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення